VOC is gestart met praktijkgerichte autopoetstrainingen voor beginners en gevorderden

voc opleiding autopoetsen

VOC is gestart met twee nieuwe trainingen: ‘Autopoetser basis’ en ‘Autopoetser specialistische vaardigheden’. “Het zijn leuke, enerverende trainingen waarbij je lekker praktijkgericht aan de slag gaat”, vertelt Erik Vergeer, Manager Opleidingen bij VOC, enthousiast. “De trainingen worden gegeven door een zeer ervaren trainer.”

‘Autopoetser basis’ is bedoeld voor instromers: mensen die minder dan 1 jaar aantoonbare werkervaring hebben als autopoetser in een autopoetsbedrijf of in een bedrijf dat auto’s poetst. De training ‘Autopoetser specialistische vaardigheden’ is geschikt voor gevorderden met meer dan 1 jaar ervaring. Tijdens de tweedaagse basistraining ligt het accent vooral op het gebruik van de juiste producten bij de juiste oppervlaktes. Erik Vergeer: “Je leert onder meer hoe je goed in beeld kunt brengen wat er met het voertuig of met de oppervlakte aan de hand is, en welke behandelmethodes nodig zijn. Zowel voor het exterieur van het voertuig als voor het interieur. We laten ook zien wat het effect is van de diverse polijstmiddelen; van grof tot heel fijn.”

Goed reinigen

De eerste dag staat onder meer in het teken van het goed reinigen van het voertuig. “Als je dat in de basis goed leert, ben je ook in staat om met de klant een gesprek aan te gaan. Dan kun je vertellen wat jou is opgevallen, zoals een kras of een deukje. Je leert het voertuig dus goed te inspecteren, zodat je meerwerk kunt verkopen. Op deze manier creëer je heel waardevolle werknemers. Dat vind ik heel positief aan deze training.”

Tijdens de trainingsdagen wordt ook aandacht besteed aan product- en veiligheidsinformatie. “Je werkt met diverse middelen die gevaarlijke stoffen bevatten, dus je leert welke persoonlijke beschermingsmiddelen je hierbij draagt: handschoenen, maskers, brillen et cetera. Het is belangrijk om veilig en gezond te werken.” De deelnemers gaan tijdens de basistraining meteen al intensief aan de slag met een voertuig. “Je leert de tweede dag – na een of twee keer polijsten – onder andere hoe je een lakbescherming aanbrengt op basis van polymeer/wax.”

Speciale technieken

Bij de gevorderden gaat het voornamelijk om hoogwaardige interieur- en exterieurbehandelingen. “Tijdens deze eendaagse training komen diverse speciale technieken aan bod, bijvoorbeeld hoe je lederen bekleding behandelt in het duurdere segment auto’s. Of hoe je een geurbehandeling uitvoert en welke speciale middelen nodig zijn. Uiteraard besteden we ook in deze training aandacht aan veilig en gezond werken.”Tijdens de vervolgtraining komt opnieuw het polijsten aan de orde. “De gevorderden leren nu bovendien – na meerdere polijstbeurten – een keramische coating aan te brengen. Dat is zeer arbeidsintensief werk. Het leuke van deze training is dat je de gelegenheid krijgt om het daadwerkelijk zelf te doen.”

Meer informatie

BASIS training: klik hier
SPECIALISTISCHE training: klik hier

Bron: VOC